Minäkuva urheilijana

Urheilija, kuinka vahva olet mentaalisesti? Lataa itsellesi ilmainen testi täältä!

Testin tarkoituksena on auttaa urheilijaa ymmärtämään paremmin itseään, hänen omia vahvuuksiaan ja kehityskohtiaan. Testissä kysytään 29 kysymystä, johon urheilija vastaa itsenäisesti. Kysymykset käsittelevät monipuolisesti taitoa, tekniikkaa, kuntopohjaa, suorituskykyä ja mentaalisia valmiuksia. Vertailua tehdään omaan ikäluokkaan peilaten, sillä urheilijan on tärkeää tiedostaa millä tasolla hän juuri sillä hetkellä on. 


Testin tekeminen ei vie kauaa aikaa, ja siitä saa todenmukaisen kuvan omasta tasostaan. Suosittelemme testin tekemistä säännöllisin väliajoin, jolloin urheilija pystyy peilaamaan omaa tasoaan edelliseen testiin ja kartoittamaan, onko hän saanut kehitettyä kehityskohtiaan sekä parantanut vahvuuksiaan. 


Testissä on hyödynnetty Jarmo Liukkosen materiaalia “Psyykkinen valmennus lentopallossa”. 


Lataa testi tästä:

Minäkuva urheilijana -Voittamaton.pdf



Aloin voida henkisesti huonosti. "Pelkään lentämistä, ja menin moniin KHL-otteluihin luullen kuolevani jäälle"

MTV Uutiset & Wikegård vs - ohjelma

Jääkiekon KHL:ssä seitsemän kautta pelannut tähtihyökkääjä kärsi kuolemanpelosta Venäjällä. Hän on avautunut kokemuksistaan synkin sanankääntein Ruotsissa Wikegård vs -ohjelmassa.

Henkisesti hyvinvoiva urheilija nauttii elämästä ja keskittyy asioihin, joihin voi vaikuttaa

Suomen Olympiakomitea

Menestystä mitataan usein mitaleilla, voitoilla ja pistesijoilla. Urheilupsykologian näkökulmasta menestys on kuitenkin asetettujen tavoitteiden saavuttamista. Urheilija voi asettaa kolmenlaisia tavoitteita, joista sijoitustavoite on selkein ja helpoin ymmärtää.

Yli 70 suomalaista huippu-urheilijaa kertoo mielenterveyden häiriöistään – Ylen kysely: Huippu-urheilun raadollisuus aiheuttanut monelle vakavia ongelmia

Yle Urheilu

Vastaukset paljastavat, että huippu-urheilijat elävät voimakkaan henkisen paineen alla, jossa mieli voi järkkyä urheilun vuoksi. Liki kaikilla mielenterveyden häiriöistään kertoneilla urheilijoilla oli ollut samaan aikaan useita eri oireita. Ahdistus, uupumus, masennus ja unihäiriöt olivat monelle arkipäivää. Joka toinen vastaaja oli harkinnut uransa lopettamista kokemiensa mielenterveyden häiriöiden vuoksi.